RX Evolution lansert med våre Athletes på Gardermoen

Skaar Racing Team har i lengre tid jobbet med vårt nye konsept RX Evolution. I helga under NM åpningen i Rallycross lanserte vi prosjektet sammen med våre tre Ahtletes Simon Syversen, Glenn Haug og Mats Lysen. RX Evolution har flere spennende ting på gang, men vi må ta steg for steg og gjøre ting i riktig rekkefølge. I første omgang har vi startet en "Rallycross Skole" der de som ønsker kan kjøpe våre tjenester.

Simon Syversen engasjerte SRT høsten 2012, og vi har jobbet sammen siden den gangen. Faktisk hadde vi vårt første møte nettopp på Gardermoen i 2012 under NM Finalen i Rallycross. Simon deltok i to sesonger med vår Citroën Saxo før han gikk over å startet sin internasjonale karriere. Mats Lysen ble vi kjent med allerede i 2004 under et løp i Kristiansand. Da kjørte Mats Crosskart, og Frode som vant dette løpet i Kristiansand ble et forbilde for den da 12 år gamle gutten som drømte om Rallycross.

Når Mats i 2008 tok steget over i Rallycross hadde vi en tett dialog, og Mats viste seg å være et supertalent utenom det vanlige. Vi jobbet endel med mediatrening og andre ting, og allerede i 2009 ble Mats Lysen Europamester i Super 1600. Etter dette fikk han tilbud om å gå over i Supercar og kjørte det ut 2012 sesongen. Han skulle også kjørt i 2013, men det ble bare noen løp, deriblant en 2. plass i Portugal. Han slo Petter Solberg, men endte bak Liam Doran. Nå har Mats tatt en pause fra Rallycross, men drømmen lever videre.

Høydepunktet til Mats var naturlignok når han vant EM runden på Lånke i 2011.

Mats Lysen vant på Lånke: Les TV2 artikkel - Les VG artikkel - Les NRK artikkel

Glenn Haug har vi i flere sesonger arbeidet sammen med i bilcross. Han har hjulpet oss med våre bilcross biler og vi har hatt en tett dialog. Glenn tok steget over i Super 1600 Rallycross i fjor, men han vant også landfinalen i Bilcross (det største man kan vinne i Bilcross) i 2016. Denne sesongen stiller han med ny bil, en Supercar Lites i likhet med Simon Syversen. Begge skal delta på 7 VM runder i RX2 denne sesongen.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYHETER!

Skaar Racing Team med brødrene Atle og Frode Skaar står bak prosjektet RX Evolution som vi kommer til å jobbe mye med i 2017. Hvordan utviklingen blir er helt avhengi av økonomien, dette er vår lidenskap kan Atle fortelle. Han har i tillegg til å bruke ferie dager på VM runder med Simon full jobb som bilmekanikker. Simon kjører i sin tredje sesong for SET Promotion. Glenn Haug driver sitt eget Rallycross Team GHRX. Mats Lysen kjører Rally, og forbereder seg mot comeback i Rallycross en dag.

Målet vårt er at det skal være enklere å starte med Rallycross, og at man ikke må være andregenerasjons motorsport utøvere for å lykkes. Ta kontakt dersom dere lurer på noe rundt prosjektet. Mer info vil komme fortløpende når tiden er inne!