Lansering av E-CROSS under VM Rallycross!

Under VM-runden i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal lanseres verdens første elektriske crosskart lisensiert for bilsport. E-CROSS er i første omgang bygget for barn mellom 6-12 år. Olliver Sollie og Andre H. Valby sitter i hver sin E-CROSS med gründerne som står bak.

Skaar Racing Team, bestående av brødrene Frode og Atle Skaar, har bygget verdens første elektriske crosskart lisensiert for bilsport. Prosjektet har pågått over en periode på et års tid, og endelig kunne de fredag lansere det nyskapende konseptet på Lånke. 

- Vi er stolte av å lansere E-CROSS foran hele VM-sirkuset i Hell denne helgen. Våre store stjerner som Petter Solberg og Andreas Bakkerud startet også i lavere klasser i ung alder, og vi er alle enige om at det er viktig å satse på å unge utøvere og gi de mulighet til å kjøre mest mulig fra tidlig alder. E-CROSS Kid er beregnet for barn mellom 6-12 år og vi skal tilby testkjøring gjennom sommeren, sier prosjektleder for E-CROSS Frode Skaar.  

Verdensmester Johan Kristoffersson med  testsjåførene i E-CROSS på Lånke

Sammen med sin bror, Atle, har Frode bygget verdens første elektriske crosskart med lisens for bilsport. Det finnes flere leketøy, men dette er en ordentlig løpsversjon som kjøres på lukket bane under organisert trening og konkurranse.  

- Målet er at vi skal nå ut til flere land på sikt, men i første omgang tar vi for oss Norge og skal utover sommeren kunne tilby prøvekjøring for de aller minste, forteller Skaar. 

Skaar Racing Team har sin hovedbase på Gardermoen Motorpark, men har også planer om å vise frem E-CROSS på andre baner på sikt. Målet er at flest mulig skal få mulighet til å teste bilsport, og innstegsklassen til rallycross som er crosskart, som kjøres på baner med både grus og asfalt.   

- Norges Bilsportforbund har gjort en flott jobb, og prosjektet er allerede presentert på den internasjonale bilsportkonferansen i Manilla. Generalsekretær i NBF, Hallgeir Raknerud, hadde et møte med en FIA representat tidligere i uken, og de synes prosjektet er spennende.  

Over 20 års erfaring Skaar Racing Team består av to brødre med lidenskap for bilsport, og spesielt rekruttering og produktutvikling. De har over 20 års erfaring, og har også konkurrert i NM og EM i rallycross frem til 2011.  

- Nå ligger fokuset på å drive eget selskap med å glede andre med bilsport. Dette er givende for oss, og derfor har vi brukt det siste året, dag og natt, for å ferdigstille dette prosjektet med elektrisk crosskart til VM helgen, forklarer Frode Skaar, og fortsetter:  

- Fra 2020 er det planlagt at Rallycross skal erstattes med elektriske biler i VM, og dermed er dette noe vi må ta på alvor. Bilfabrikantene, som er de største investorene i fremtidens VM, ønsker å utvikle løsninger gjennom elektriske biler. Grunnen til at vi valgte å lage en E-CROSS Kid (6-12år) er nettopp dette med elektrisk fokus i fremtiden. Vi ønsker å tenke annerledes, og med våre erfaringer er vi sikker på at prosjektet for barn og unge blir godt mottatt selv om mange også er imot elektriske biler i fremtiden. 

Les ekstern link, fra Norges Bilsportforbund.

Skaar tror det faktum at crosskarten er elektrisk kan være positivt for rekrutteringen:  

- Det betyr at flere kan få prøvd E-CROSS når vi kommer tettere på større byer, og gjør sporten tilgjengelig for enda flere med prøvekjøring i sentrale strøk. 

Gjennom RX Evolution tilbyr Skaar Racing Team også større pakker med kjøreopplæring for de som ønsker å satse litt ekstra for å bli en god bilsportsutøver. Her er det mulig å kjøpe pakker med kjøreopplæring for å unngå alle feil og feller man ellers kan havne i når man starter med noe nytt uten tidligere erfaring.