Utvikling av E-CROSS gjennom RX Evolution (!)

Skaar Racing Team som står bak RX Evolution har flere prosjekter. Vi har blant annet utviklet verdens første Elektriske Crosskart, lisensiert for motorsport.

RX Evolution tilbyr Prøvekjøring på Gardermoen med disse kartene, og barn fra 5 år (det året de fyller 6 år) kan prøve vår elektriske Crosskart Mini. Olliver Sollie og flere av våre utøvere som også er med i RX Evolution Junior Team har vært viktige i utviklingen og markedsføring av E-CROSS.Lanseringen av E-CROSS tok vi under VM Rallycross på Lånkebanen (!)

Det var mye jobb frem mot lanseringen, og ekstra moro var det at to av våre utøvere i RX Evolution var tilstedet aller første gang E-CROSS ble vist frem offentlig. Andre H. Valby og Olliver Sollie hjalp begge til under lanseringen av verdens første elektriske Crosskart, lisensiert for motorsport.

Andre H. Valby fikk kjøre E-CROSS på NRK rett etter lanseringa på Lånkebanen.

Det har vært stor interesse for prosjektet fra media, og flere av våre førere i RX Evolution har fått kjøre den elektriske Crosskarten i ulike settinger. Vi har planer om flere aktiviteter i fremtiden, og bruker våre egne utøvere så langt det lar seg gjøre.

 

Anders Bolland deltok i konkurranse med E-CROSS 2018, her med Atle Skaar

Dette var aller første gang en elektrisk Crosskart deltok i en konkurranse, og vi deltok i ordinære Mini klassen (med bensin karter) under SM Finalen i Haninge. Det var en fantastisk opplevlse, og Anders gjorde en flott jobb med utviklingen av prosjektet. Dette er et av mange høydepunkt for Skaar Racing Team (!)

Olliver Sollie deltok på Oslo Motorshow 2018 med 40.000 besøkende i hallene. Dette var første gang E-CROSS ble kjørt på en bane offentlig fremvisning i Norge.

Colin Gundersen, 6 år gammel i 2018 med vår aller første kunde Prøvekjøring E-CROSS.

Det er mange førere som har debutert i vår elektriske Crosskart på Gardermoen. Vi har vår base der, og tilbyr prøvekjøring gjennom RX Evolution for helt vanlige barn som bare vil prøve hva dette er for noe. Det er ingen forpliktelser til å starte med sporten, men en mulighet til å prøvet ut (!)

Sponsorkjøring på Gardermoen med Marcusbil i E-CROSS.

Olliver Sollie pressenterte også E-CROSS for vår første sponsor i prosjektet Green Racing 2020. Olliver kjørte oppvisning, og fikk også vist seg frem i en video som har fått mange visninger på Youtube der "TeslaBjørn" lagde en reportasje fra Gardermoen.

Se hele filmen her (ca 7 minutter).